X

Dwars door Vlaanderen Cyclo

23.03.2019

Foto's Fotoservice Verslag

3000 deelnemers ontdekken nieuw parcours Dwars door Vlaanderen Cyclo

Dwars door Vlaanderen Cyclo, de derde manche van de Etixx Classics Tour, werd dankzij het ideale fietsweer én het vernieuwde parcours een schot in de roos.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Dwars door Vlaanderen Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

PARCOURS

Maak je keuze uit één van de drie aangeboden afstanden en ga zelf op ontdekking! Tijdens de langste tocht trek je er voor 155 km op uit. Onderweg dagen we je uit met 16 hellingen en 7 kasseistroken, de ene al zwaarder dan de andere. De Knokteberg, scherprechter van Dwars door Vlaanderen, is er eentje van. De profs doen deze helling twee keer aan, op zaterdag 23 maart beperken we ons tot één beklimming. Met Berg Ten Houte en de Taaienberg krijg je de nodige klimmetjes op kasseien voorgeschoteld. De laatste kilometers van je tocht zijn identiek aan het parcours van de profs. Via de Varentstraat, Nokereberg en Herlegemstraat gaat het naar de finish in Waregem.

Op zoek naar een kortere kennismaking met Dwars door Vlaanderen? Kies dan voor een rit van 119 km (14 hellingen, 3 kasseistroken), kruis onderweg nieuwkomer Berg Ten Houte en rijd via Nokere naar Waregem. Op de tocht van 77 km geen Berg Ten Houte, maar met 7 hellingen en 2 kasseistroken voldoende lekkers om met zware benen de finish te bereiken.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste hellingen en kasseistroken.

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Parcours Knokteberg - Côte de Trieu

1Knokteberg - Côte de Trieu

Na de beklimming van de Kluisberg gaan we in vliegende vaart naar de Knokteberg. Laat je niet in de luren leggen door het relatief vlakke begin, deze helling wordt steeds steiler en steiler. Van zodra je tussen de bomen fietst, gaan we naar een maximum stijgingspercentage van 13%. De Knokteberg heeft niet alleen in de profkoers de sleutel in handen, ook de wielertoeristen zullen er hun beste beentje moeten voorzetten!

(155 - 119 - 77 km)

Meer info

Parcours Mariaborrestraat - Steenbeekdries

2Mariaborrestraat - Steenbeekdries

Het duo Mariaborrestraat - Steenbeekdries is best een pittige hindernis op jouw weg naar Waregem. Een tip: profiteer bij het opdraaien vanaf de Rijksweg even van de lichte afdaling om stevig door te trappen en snelheid te maken. Voor je het goed en wel beseft, loopt de weg opwaarts en is het doseren geblazen. Gedurende bijna 2 km dokker je over de kasseien, lang genoeg dus om je helemaal door elkaar te schudden.

(155 - 119 km)

Parcours Taaienberg

3Taaienberg

We hebben nog een klepper van formaat in de aanbieding. Drum je net zoals het peloton voor het gootje of ga je de uitdaging aan op de kasseien? Voor elk wat wils op deze steile klim met een maximaal stijgingspercentage tot 16%. Leg dus niet vanaf de eerste meters al je kaarten op tafel, want deze kuitenbijter van 890 meter lang kan je plots verrassen!

(155 - 119 km)

Meer info

Parcours Berg Ten Houte - Steenbeekdries

4 Berg Ten Houte

Opgefrist en heraangelegd wacht de Berg Ten Houte je in Schorisse op. Je klimt er op kasseien, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Grijp dat stuur maar goed vast, want de steilste stroken lopen op tot een maximum van 21%. Iets meer dan één kilometer klimplezier verzekerd!

(155 - 119 km)

Meer info

Parcours Nokereberg

5Nokereberg

De beslissende helling in Dwars door Vlaanderen is daarom niet altijd de zwaarste. Op Nokereberg krijg je 350m kasseien voorgeschoteld met een maximum stijgingspercentage van 7%. Hou jij spanning op de ketting tot aan de top, of moet je halverwege toch even terugschakelen?

(155 - 119 - 77 km)

Meer info

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton