X

Dwars door Vlaanderen Cyclo

21.03.2020

INFO INSCHRIJVEN

logo

Zaterdag 21 maart 2020 staat Dwars door Vlaanderen Cyclo weer op het programma. Nieuwkomer Berg Ten Houte bleek in 2019 een succes te zijn en dus krijgen zowel de profs als jij deze helling opnieuw voor de wielen geschoven. Meer zelfs: jij zal nog voor de profs je benen strekken op deze heraangelegde kasseienhelling in Maarkedal. Doe daarbij nog de traditionele Knokteberg en tal van andere oerklassiekers in de Vlaamse Ardennen en je krijgt een Flandrientocht van formaat. Dwars door Vlaanderen Cyclo heeft alles wat je van een échte voorjaarsklassieker verwacht! Hoog tijd dus om 21 maart met stip in je agenda aan te duiden!

Voor welke van onze drie afstanden je ook kiest (158, 120 of 77 km), je bent na deze tocht door hét landschap van de voorjaarsklassiekers ongetwijfeld 100% Flandrien!

Feel Like a Pro

Woensdag voor de Ronde van Vlaanderen wacht de renners een ultieme test in Dwars door Vlaanderen. In 2019 maakte het voorjaarspeloton kennis met de nieuwe helling Berg Ten Houte, én met supertalent Mathieu van der Poel. Je krijgt ook in 2020 de kans om net als Van der Poel vorig seizoen je benen te strekken op de Knokteberg. Benieuwd of jouw compagnons kunnen volgen! Hou het tempo erin op de kasseien van de Varent en zet net als Van der Poel de sprint in de slotkilometer naar je hand! Feel Like A Pro, Ride Like A Pro!

PARCOURS

Dwars door Vlaanderen, dat is een combinatie van het beste dat de Vlaamse Ardennen te bieden hebben. De langste afstand (158 km) schuift je in totaal 13 hellingen en 4 kasseistroken voor de wielen. Nieuwkomer van vorig jaar, Berg Ten Houte, ontbreekt uiteraard niet. Net als de Knokteberg, met 2 beklimmingen nog steeds scherprechter in de profkoers. Met passages op de Taaienberg en de kasseien in de Mariaborrestraat, Huisepontweg én Varent zullen de Flandriens onder jullie zonder twijfel een dag vol fietsplezier tegemoet gaan! Na de laatste beklimming, Nokereberg, en de Herlegemstraat gaat het richting de finish in Waregem.

Zo'n stevige voorjaarsuitdaging is misschien niet voor ieders benen geschikt en omdat genieten op de fiets nog altijd belangrijker is dan afzien, voorzien we naar goede gewoonte ook twee kortere afstanden. Tijdens de rit van 120 km met 12 hellingen en 2 kasseistroken trekken we ook naar Berg Ten Houte, het kersverse hoogtepunt van Dwars door Vlaanderen sinds 2019. De kortste afstand van 77 km dompelt je met 5 hellingen en 2 kasseistroken ongewijfeld ook voldoende onder in de Vlaamse Ardennen om de finish Waregem met een voldaan gevoel te bereiken!

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste hellingen en kasseistroken.

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Parcours Knokteberg - Côte de Trieu

1Knokteberg - Côte de Trieu

Deze helling is al jaar en dag vaste waarde in Dwars door Vlaanderen en mag dus zeker niet ontbreken tijdens onze cyclo. De Knokteberg duikt op na de beklimming van de Kluisberg. Aan de voet lijkt deze helling misschien niet de zwaarste te zijn, maar schijn bedriegt. Eenmaal uit de open vlakte neemt het stijgingspercentage tussen de bomen toe tot 13%. De Knokteberg heeft niet voor niets een sleutelrol in de profkoers. Dat zullen ook de benen van onze wielertoeristen geweten hebben!

(158 - 120 km)

Meer info

Parcours Mariaborrestraat - Steenbeekdries

2Mariaborrestraat - Steenbeekdries

Noem het duo Mariaborrestraat-Steenbeekdries niet zomaar een kasseistrook. Wie na het opdraaien vanaf de Rijksweg denkt dat het een makkie wordt, komt bedrogen uit. Na de eerste licht dalende meters beginnen de kasseien omhoog te lopen. Het wordt 2 km lang afzien op de stenen.

(158 km)

Parcours Taaienberg

3Taaienberg

We hebben nog een klepper van formaat in de aanbieding. Drum je net zoals het peloton voor het gootje of ga je de uitdaging aan op de kasseien? Voor elk wat wils op deze steile klim met een maximaal stijgingspercentage tot 16%. Leg dus niet vanaf de eerste meters al je kaarten op tafel, want deze kuitenbijter van 890 meter lang kan je plots verrassen!

(158 - 120 km)

Meer info

Parcours Berg Ten Houte - Steenbeekdries

4 Berg Ten Houte

Berg Ten Houte was met z'n terugkeer in 2019 een aanwinst voor Dwars door Vlaanderen, de enige voorjaarsklassieker die deze prachtige helling in Schorisse in z'n parcours opneemt. Geen twijfel mogelijk dus om ook jou te laten kennismaken met de heraangelegde kasseienhelling. Een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Er zijn zwaardere hellingen te vinden zeg je? Wacht maar tot je de steilste stroken tot maximum 21% bereikt hebt. Je zal blij zijn dat het na iets meer dan een kilometer voorbij is!

(158 - 120 km)

Meer info

Parcours Nokereberg

5Nokereberg

Last but not least, klimmen in Nokere! Misschien niet de zwaarste beklimming die op je parcourssticker zal staan, maar 350m kasseien met een maximum stijgingspercentage aan 7% zal aan het eind van deze rit toch pijn doen. Nog één keer doortrekken of toch aan een rustig tempo naar boven?

(Alle afstanden)

Meer info

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Infokaart met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 21 maart*:

 • 158 km: 7u30 - 9u00
 • 120 km: 8u00 - 10u00
 • 77 km: 8u00 - 11u00

Overnachting

Toerisme Oost-Vlaanderen: +32 09 267 70 70 - toerisme@oost-vlaanderen.be
Toerisme Vlaamse Ardennen: +32 055 20 76 81 - toerisme.vlaamseardennen@oost-vlaanderen.be

Inschrijven

Start & Finish

START - Waregem

VTI Waregem (Sint-Jozefsstraat 3, 8790 Waregem)

 • 158 km: 7u30 - 9u00
 • 120 km: 8u00 - 10u00
 • 77 km: 8u00 - 11u00

FINISH - Waregem

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Waregem sluit officieel om 16u30.

Aantal bevoorraddingen

 • 158 km: 3 bevoorradingen
 • 120 km: 2 bevoorradingen
 • 77 km: 1 bevoorrading

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Dwars door Vlaanderen Cyclo.

Tarieven 77km 120km 158km
De Ontsnapping (tot en met 09/03) 12 € 14 € 14 €
Het Peloton** (na 09/03) 15 € 17 € 17 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in tot en met 09/03, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 09/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en van Dwars door Vlaanderen Cyclo een topeditie van maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

(*) Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Inschrijven vooraf is niet nodig en kan enkel ter plaatse.

GROEPSINSCHRIJVING (tot en met 09/03)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.
Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes


Ik doe mee

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, … ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Dwars door Vlaanderen Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton