X

Dwars door Vlaanderen Cyclo

21.03.2020

INFO INSCHRIJVEN

logo

Zaterdag 21 maart 2020 staat Dwars door Vlaanderen Cyclo weer op het programma. Nieuwkomer Berg Ten Houte bleek in 2019 een succes te zijn en dus krijgen zowel de profs als jij deze helling opnieuw voor de wielen geschoven. Meer zelfs: jij zal nog voor de profs je benen strekken op deze heraangelegde kasseienhelling in Maarkedal. Doe daarbij nog de traditionele Knokteberg en tal van andere oerklassiekers in de Vlaamse Ardennen en je krijgt een Flandrientocht van formaat. Dwars door Vlaanderen Cyclo heeft alles wat je van een échte voorjaarsklassieker verwacht! Hoog tijd dus om 21 maart met stip in je agenda aan te duiden!

Voor welke van onze drie afstanden je ook kiest (158, 120 of 77 km), je bent na deze tocht door hét landschap van de voorjaarsklassiekers ongetwijfeld 100% Flandrien!

Feel Like a Pro

Woensdag voor de Ronde van Vlaanderen wacht de renners een ultieme test in Dwars door Vlaanderen. In 2019 maakte het voorjaarspeloton kennis met de nieuwe helling Berg Ten Houte, én met supertalent Mathieu van der Poel. Je krijgt ook in 2020 de kans om net als Van der Poel vorig seizoen je benen te strekken op de Knokteberg. Benieuwd of jouw compagnons kunnen volgen! Hou het tempo erin op de kasseien van de Varent en zet net als Van der Poel de sprint in de slotkilometer naar je hand! Feel Like A Pro, Ride Like A Pro!

PARCOURS

Dwars door Vlaanderen, dat is een combinatie van het beste dat de Vlaamse Ardennen te bieden hebben. De langste afstand (158 km) schuift je in totaal 13 hellingen en 4 kasseistroken voor de wielen. Nieuwkomer van vorig jaar, Berg Ten Houte, ontbreekt uiteraard niet. Net als de Knokteberg, met 2 beklimmingen nog steeds scherprechter in de profkoers. Met passages op de Taaienberg en de kasseien in de Mariaborrestraat, Huisepontweg én Varent zullen de Flandriens onder jullie zonder twijfel een dag vol fietsplezier tegemoet gaan! Na de laatste beklimming, Nokereberg, en de Herlegemstraat gaat het richting de finish in Waregem.

Zo'n stevige voorjaarsuitdaging is misschien niet voor ieders benen geschikt en omdat genieten op de fiets nog altijd belangrijker is dan afzien, voorzien we naar goede gewoonte ook twee kortere afstanden. Tijdens de rit van 120 km met 12 hellingen en 2 kasseistroken trekken we ook naar Berg Ten Houte, het kersverse hoogtepunt van Dwars door Vlaanderen sinds 2019. De kortste afstand van 77 km dompelt je met 5 hellingen en 2 kasseistroken ongewijfeld ook voldoende onder in de Vlaamse Ardennen om de finish Waregem met een voldaan gevoel te bereiken!

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Verken hieronder de belangrijkste hellingen en kasseistroken.

Ontdek de belangrijkste hellingen en kasseistroken

Parcoursoverzicht

158 km - 1376 hoogtemeters
Waregem
Mont de L'Enclus
Nieuwe Kwaremont
Bevoorrading Kluisbergen
Kortekeer
Mariaborrestraat
Taaienberg
Berg ten Houte
Kanarieberg
Oude Kruisberg
Hotond
Knokteberg
Bevoorrading Kluisbergen
Varentstraat
Tiegemberg
Bevoorrading Ooike (Ooikeplein)
Den Ast
Huisepontweg
Nokereberg
Herlegemstraat
Aankomst Waregem
120 km - 1073 hoogtemeters
Waregem
Mont de L'Enclus
Nieuwe Kwaremont
Bevoorrading Kluisbergen
Kortekeer
Taaienberg
Berg ten Houte
Kanarieberg
Oude Kruisberg
Hotond
Knokteberg
Bevoorrading Kluisbergen
Varentstraat
Tiegemberg
Kwadenbulk
Nokereberg
Herlegemstraat
Aankomst Waregem
77 km - 598 hoogtemeters
Waregem
Mont de L'Enclus
Nieuwe Kwaremont
Bevoorrading Kluisbergen
Varentstraat
Tiegemberg
Kwadenbulk
Nokereberg
Herlegemstraat
Aankomst Waregem

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Infokaart met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 21 maart*:

 • 158 km: 7u30 - 9u00
 • 120 km: 8u00 - 10u00
 • 77 km: 8u00 - 11u00

Overnachting

Toerisme Oost-Vlaanderen: +32 09 267 70 70 - toerisme@oost-vlaanderen.be
Toerisme Vlaamse Ardennen: +32 055 20 76 81 - toerisme.vlaamseardennen@oost-vlaanderen.be

Inschrijven

Start & Finish

START - Waregem

VTI Waregem (Sint-Jozefsstraat 3, 8790 Waregem)

 • 158 km: 7u30 - 9u00
 • 120 km: 8u00 - 10u00
 • 77 km: 8u00 - 11u00

FINISH - Waregem

De laatste bevoorradingspost sluit om 15u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Waregem sluit officieel om 16u30.

Aantal bevoorraddingen

 • 158 km: 3 bevoorradingen
 • 120 km: 2 bevoorradingen
 • 77 km: 1 bevoorrading

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Dwars door Vlaanderen Cyclo.

Tarieven 77km 120km 158km
De Ontsnapping (tot en met 09/03) 12 € 14 € 14 €
Het Peloton** (na 09/03) 15 € 17 € 17 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in tot en met 09/03, zo bevind je je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 09/03? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en van Dwars door Vlaanderen Cyclo een topeditie van maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

(*) Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Inschrijven vooraf is niet nodig en kan enkel ter plaatse.

Leden van het Peloton Cycling Team, Cycling Vlaanderen en FCWB genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het voordeeltarief.

GROEPSINSCHRIJVING (tot en met 09/03)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.
Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Dwars door Vlaanderen Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton