HOOGTEPUNTEN

Parcours Knokteberg - Côte de Trieu

1Knokteberg - Côte de Trieu

Deze helling is al jaar en dag vaste waarde in Dwars door Vlaanderen en mag dus zeker niet ontbreken tijdens onze cyclo. De Knokteberg duikt op na de beklimming van de Kluisberg. Aan de voet lijkt deze helling misschien niet de zwaarste te zijn, maar schijn bedriegt. Eenmaal uit de open vlakte neemt het stijgingspercentage tussen de bomen toe tot 13%. De Knokteberg heeft niet voor niets een sleutelrol in de profkoers. Dat zullen ook de benen van onze wielertoeristen geweten hebben!

(158 - 120 km)

Meer info

Parcours Mariaborrestraat - Steenbeekdries

2Mariaborrestraat - Steenbeekdries

Noem het duo Mariaborrestraat-Steenbeekdries niet zomaar een kasseistrook. Wie na het opdraaien vanaf de Rijksweg denkt dat het een makkie wordt, komt bedrogen uit. Na de eerste licht dalende meters beginnen de kasseien omhoog te lopen. Het wordt 2 km lang afzien op de stenen.

(158 km)

Parcours Taaienberg

3Taaienberg

We hebben nog een klepper van formaat in de aanbieding. Drum je net zoals het peloton voor het gootje of ga je de uitdaging aan op de kasseien? Voor elk wat wils op deze steile klim met een maximaal stijgingspercentage tot 16%. Leg dus niet vanaf de eerste meters al je kaarten op tafel, want deze kuitenbijter van 890 meter lang kan je plots verrassen!

(158 - 120 km)

Meer info

Parcours Berg Ten Houte - Steenbeekdries

4 Berg Ten Houte

Berg Ten Houte was met z'n terugkeer in 2019 een aanwinst voor Dwars door Vlaanderen, de enige voorjaarsklassieker die deze prachtige helling in Schorisse in z'n parcours opneemt. Geen twijfel mogelijk dus om ook jou te laten kennismaken met de heraangelegde kasseienhelling. Een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Er zijn zwaardere hellingen te vinden zeg je? Wacht maar tot je de steilste stroken tot maximum 21% bereikt hebt. Je zal blij zijn dat het na iets meer dan een kilometer voorbij is!

(158 - 120 km)

Meer info

Parcours Nokereberg

5Nokereberg

Last but not least, klimmen in Nokere! Misschien niet de zwaarste beklimming die op je parcourssticker zal staan, maar 350m kasseien met een maximum stijgingspercentage aan 7% zal aan het eind van deze rit toch pijn doen. Nog één keer doortrekken of toch aan een rustig tempo naar boven?

(Alle afstanden)

Meer info